Græsser

Kluborgplanter.dk

Hanne & Peder Mark

Ådalsvej 16

7800 Skive

Nyheder

Vores ejendom Kluborg er nu til salg. Kunne det have jeres interesse eller kender I nogen der kunne have interesse så tøv ikke med at kontakte os.

Siden er sidst opdateret den 17. november 2016.

Græsser

Græs er ikke bare græs. Græsser kan bruges på mange måder i forskellige sammenhænge, fordi de mange græsarter er så forskellige som de er. De har forskellige vækstkrav, voksemåde og vækstform. 

Du skal ikke lade dig snyde af græssers diskrete udseende. Græsser skaber nemlig dynamik i haven. De sætter bevægelse i selv det mest rolige haveudtryk, lyset kan spille i de smalle blade og fine aks, og deres naturnære farver kan skabe ro i et bed med lidt for mange kulører. Næsten alle græsser har flotte høstfarver, og det er ikke en sæsonplante; året igennem viser græsserne sig ugentligt fra nye sider. 

Græssernes helt store styrke som element i din have er, når du får dem til at spille sammen med eller op imod andre planter. Det kan enten være som kontrast til andre plantetyper og/eller som sikring af roen i et hidsigt farveflor. 

Du kan uanset din havestil anvende græsser – de kan bruges i den meget styrede have og i den vilde. Skal du have held med at få græsserne til at fungere, er det vigtigt at kende den enkelte sort, inden du vælger. Du kan læse om vore sorter i menuen til højre. Og du er naturligvis velkommen til at komme til forårets græsweekender (annonceres på forsiden) for en uddybende snak.

 

Calamagrostis x acutiflora Overdam

Brogetbladet havesandrør

Miscanthus sinensis Gracillimus

Finstrået elefantgræs

Calamagrotis x acutiflora

Karl Foerster Sandrørhvene

Carex Muskingumensis

Palmebladsstar

Stipa Gigantea

Kæmpe fjergræs

Luzula nivea

Snefrytle

Miscanthus sinensis

Dronning Ingrid elefantgræs

Miscanthus sinensis Silberpfeil

Hvidstribet elefantgræs

Pennisetum Alopecuroides

Lampepudsergræs

Arundo Donax

Pælerør